Salon Residence 2017 - interieurevent

De opvallendste smaakmakers in beeld!


Vier dagen ultieme interieurinspiratie tijdens Salon Residence 2017 in Laren. Interior designers Lasut & Braun lieten zich verleiden door de magie van het spannende pop-up Boutique hotel, die in samenwerking met toonaangevende designers tot stand is gekomen, in opdracht van interieurmagazine Residence. 18 verschillende kamers, 18 uiteenlopende stijlen, ontworpen door 18 van Nederlands meest getalenteerde interior designers i.s.m. met de mooiste merken en kunstgaleries. Dat is in een notendop wat Salon Residence omvat. Met als doel interieur designers te inspireren en motiveren in hun creatieve processen. Heb jij dit bijzondere event gemist? Lasut & Braun Interior Design heeft namens Shapes de meest spraakmakende interieurs voor jou in beeld gebracht!


Beeld 1: Natuurlijk gevoel door materiaal gebruik, technische innovaties, oog voor vakmanschap een luxe uitstraling met een mannelijk touch.


Beeld 2: Rijke materialen, fluweel, roze tinten, bijzondere bloemen, art en prachtige verlichting. Shiny details, gordijnen van zijde gevoerd met fuchsia roze en franje bies, fullcolour, spannende vloer en gedurfde fotografie.


Beeld 3: Boogvormen, strak geometrisch lijnenspel, zacht fluwelen stoffen gecombineerd met steen. Donkere blauw l groen kleurtinten en brons.


Inspirerende trendforecast Monique van der Reijden


Trendforecast 1 : Dandylicious

De terugkomst van de Dandy en het chique interieur dat op maat wordt gesneden. De dandy, in het Nederlands de “pronker”, stamt uit het negentiende eeuwse Engeland.

“Hij kiest niet alleen zijn jeans, loafers, bretels en sokken heel bewust. Ook zijn interieuritems weerspiegelen exact wie hij is: dandylicious!” Dandy is meer dan een modeverschijnsel, het is een manier van leven. Hot chocolate – “Mannelijk en tot in de puntjes verzorgd, waarbij het de details zijn die het geheel maken! Walnoothout, zachte lamsvelleer. Gehamerd staal en brons”.

Inspiratie; Simon Hasan, Jackie bar Helsinki, Studio Apparatus, Shantrelle P. Lewis.

Trendforecast 2 : Franjes

Franjes – “colorblocking, waarbij strak minimalistisch lijnenspel in het interieur gecombineerd wordt met artistieke speelsheid uit de jaren 70. Daarbij staan franjes centraal, uitgevoerd in de meest innovatieve materialen met een voorkeur voor glimmend chroom en spiegelende glasplaten om gadgets vers van de pers te laten pronken”.

Inspiratie; Missoni, Gio Ponti, Lorenza Bozzoli, Art Miami basel.


Trendforecast 3: Architectonisch maatwerk – met oog voor detail, eenvoud en perfectie

Deze trend uit zich in vormgeving geïnspireerd op het labyrint en de boogvormen en zuilen uit de romeinse oudheid, met als contrast folklore prints. Afgeronde vormen en aaibare elementen in combinatie met pasteltinten in geel, paars en oranje.

“Door verschillende kunstvormen en stromingen te combineren kan je een mooi eclectisch geheel neerzetten”.

Inspiratie; Missoni, Gio Ponti, Lorenza Bozzoli, carpet May Engelgeer, Hoofdkantoor Fendi (zie onderstaand beeld).Na deze inspirerende dag is duidelijk: we blijven met z’n allen Eclectisch gedrag vertonen; mixen verschillende stijlen, herondekken onze historie en combineren alles dan weer opnieuw. Met alle nieuwe, unieke uitvindingen die er dagelijks weer bijkomen!

Deze blog is geschreven door Lasut & Braun in opdracht van Shapes. Interieurs vormen.
Beeld:
Lasut & Braun.
Oktober 2017