Shapes On Tour

Architect@Work 2018 - woensdag 12 & donderdag 13 september Ahoy Rotterdam


Tijdens Architect@Work presenteren diverse Shapes partners interessante noviteiten voor de interieurprojectenmarkt. Wil jij ze ontdekken? Volg dan de Shapes Tour tijdens dé beurs voor architecten en creatieve makers op 12 en 13 september. Registreer hier voor gratis toegang tot Architect@Work 2018 met de code 80165.


SketchUp Pro by Design8 : 53 - Lancering Kubity

Kubity is het eerste mixed reality platform voor SketchUp Pro met Virtual en Augmented Reality in één gebruiksvriendelijke en betaalbare applicatie. Met Kubity kunt u uw SketchUp Pro modellen op een eenvoudige manier delen met uw klanten. De modellen kunnen bekeken worden via de Kubity website, desktop applicatie of mobiele app. Meld je ook alvast aan voor de workshop Ontwerpen met VR op donderdag 4 oktober in het Shapes Experience Center!

Valchromat by RET Interieur: 54 - Green Mint Fire Retardant

Valchromat is de nieuwste technische ontwikkeling op het gebied van gekleurd MDF met superieure technische eigenschappen en onbegrensde (3D) ontwerpmogelijkheden. Als antwoord op de ‘nature’ trend binnen de interieurprojectenmarkt heeft de fabrikant i.s.m. een franse architect het nieuwe ‘Valchromat Green Mint’ ontwikkeld, dat symbool staat voor leven, energie en groei. Nieuw in Nederland is daarbij ook de beschikbaarheid van (o.a.) Green Mint in een brandvertragende uitvoering.

Krion Solid Surface by Porcelanosa: 55 - K-Life

KRION K-Life is een revolutionaire sprong in de wereld van Solid Surface, ontwikkeld door Porcelanosa Group. Het doel van deze nieuwe, gepatenteerde technologie is om het materiaal nieuwe, zuiverende eigenschappen te geven, die actief bijdragen aan een meer gezonde leef- & werkomgeving. Gebaseerd op het natuurlijke fenomeen van fotokatalyse zet het Krion K-Life schadelijke stoffen uit de lucht om in ongevaarlijke nitraten, zoals vocht en zouten. Dit resulteert in luchtzuiverend en zelfreinigend plaatmateriaal, dat dezelfde gunstige producteigenschappen en ontwerpmogelijkheden van het reguliere solid surface is blijven behouden. Een bijzondere ontwikkeling voor de interieurprojectenmarkt waarmee nieuwe doelen kunnen worden nagestreefd.

Kronospan by RET Interieur: 56 - Primeur in afwerking gemelamineerd plaatmateriaal

De nieuwe Kronospan Global collectie gemelamineerd plaatmateriaal is exclusief voorzien van de allernieuwste techniek op het gebied van kantenband*. Speciaal voor de 54 nieuwe houtstructuren is er door partner Hranipex een productieprocedure ontwikkeld, die het effect van ‘metamerisme*’ elimineert. Een bekend en vaak storend fenomeen waarbij een enkele kleur tint er anders uitziet in verschillende lichtomstandigheden. Met behulp van de nieuwste techniek behouden zowel de platen als het bijpassende kantenband exact dezelfde kleurschakering onder álle lichtomstandigheden waardoor de match van het ABS kantenband met het gemelamineerde spaanplaat van ongekend niveau is. De Kronospan Global collectie biedt als eerste en enige in de markt deze nieuwe maatstaaf in plaatafwerking i.s.m. partner Hranipex.

Caracterr by LEOXX:59 - Nieuwe collectie gietvloeren

Met trots presenteert LEOXX het laatste uit onze Caracterr collectie. Niet minder dan 36 nieuwe items uit de Smooth-serie en evenzoveel nieuws uit de Raw-serie. Nieuwe kleuren -subtiele duotonen- en bewerkingen geven een totaal nieuwe dimensie aan de gietvloer zoals je die kent.

Anker by LEOXX : 60 - Lancering Flooro

Tijdens ARCHITECT@WORK lanceert LEOXX ook een nieuw product op de Nederlandse markt. Flooro, een innovatie van ANKER uit de vliegtuigindustrie voor de vloerenmarkt. Het resultaat? Een extreem dunne vlakweef met warme uitstraling en goede ruimteakoestiek. Met andere woorden: Luxury Textile Tiles van slechts 2,6 mm dik.

Rockfon: 179 - Mono Acoustic

Shapes Brand Rockfon introduceert het Rockfon® Mono® Acoustic-plafond. Dit naadloze, egaal witte plafondsysteem combineert de uitstraling van een glad gestukt plafond met de hoogst mogelijke geluidsabsorptie (tot αw = 1,00, Klasse A). Vlak of gebogen. Rechtstreekse montage of als verlaagd plafond. Een hoogwaardige designoplossing, zowel voor nieuwbouw als voor renovatie Het verfijnde witte oppervlak heeft een hoge lichtreflectie en lichtdiffusie. Zo garandeert het een gelijkmatige lichtspreiding en is er minder kunstmatig licht nodig Een egaal, naadloos systeem waarin technische elementen gemakkelijk kunnen worden ingewerkt. Dit maakt Mono hét akoestische monolithische plafond op de Europese markt.

Armstrong: 184


Heel graag tot ziens op Architect@Work! Hierbij nog éénmaal de Shapes Tour op een rij: 53, 54, 55, 56, 59, 60, 179, 184. Graag de beurs bezoeken? Registreer dan hier voor gratis toegang met de code 80165.