Aanmelden

Wil jij de workshop Ontwerpen met VR niet missen? Meld je dan aan middels onderstaand formulier. Dit event is exclusief voor professionals uit de interieurprojectenmarkt en kosteloos voor Shapes Members. Nog niet aangemeld? Registreer je dan hier.

Heb jij vragen? Bel dan met de Shapes Marketing afdeling T 030 245 55 of stuur een email naar info@shapes.nl.

Naam event
Functie

Training & Workshop Ontwerpen met VR

Donderdag 4 oktober

Exclusief voor (interieur)architecten, vormgevers & creatieve makers

Deze unieke training wordt verzorgd door Shapes Partner Design8 - de officiële Nederlandse importeur en distributeur van diverse 3D Ontwerp- en Visualisatiesoftware zoals o.a. SketchUp Pro en diverse Render plugins.

Programma

09.15 uur Ontvangst in Shapes Experience Center

09.30 uur Start / inleiding Shapes

09:45 uur Inleiding SketchUp Pro / Virtual Reality

10:30 uur Hands-On WorkShop SketchUp Pro en Virtual Reality

12:00 uur Lunch

12:30 uur Vervolg Workshop

13:30 uur Afsluiting


Design8 over Virtual Reality voor ontwerpers

De techniek die nodig is voor virtual reality heeft zich razendsnel ontwikkeld. “Ik weet nog dat ik een paar jaar gelden voor het eerst een VR-bril opzette”, zegt Orlando. “Dat was al indrukwekkend, maar niets vergeleken met hoe het er nu uitziet. Voor architecten is het wat mij betreft de ultieme ontwerp- en presentatietool. Met zo’n bril op zie jij net iets meer, waardoor je betere ontwerpbeslissingen neemt. En dat geldt ook voor je klanten, die zich een veel betere voorstelling kunnen maken van de ruimte.”

Het blijft niet bij virtueel rondlopen, merkt Orlando op. “Als je meerdere brillen hebt, kun je samen met je klanten in je ontwerp kijken. Dingen aanwijzen, ‘liken’, samen beslissingen nemen. En het ontwerp ter plekke veranderen. Zo gaat ontwerpen steeds meer op gamen lijken. Het is een kwestie van tijd voordat we de bril opzetten tijdens het gehele ontwerpproces.”

Bron: afkomstig uit artikel Shapes partner LEOXX