Shapes Partner : Fabrikoos / The New Makers

Shapes Member

Maatwerk - State-of-the-art digitale productie & Friction Fit Design Meubels

Shapes partner Fabrikoos gelooft in een renaissance van de Europese maakindustrie; als hoogwaardig alternatief voor de gangbare massaproductie. Het jonge bedrijf gebruikt de nieuwste digitale productietechnieken om jouw mooiste ontwerpen snel en op maat te leveren, lokaal geproduceerd: 100% made in Holland

Friction Fit - zonder gebruik van lijm en schroeven. Vervaardigd uit de meest duurzame materialen. Zo draagt Fabrikoos haar steentje bij aan een duurzame toekomst en de circulaire economie en kunnen producties na hun leven zo terug de natuur in!

State-of-the-art digitale productie

Door slimme engineering kan hierdoor ‘problem-solving’ verschuiven van de bouwplaats naar de tekentafel. Hiermee worden faalkosten en bouwtijden extreem gereduceerd. Meetbaarheid, voorspelbaarheid en controle – typisch digitale voordelen – kunnen zich duidelijk manifesteren in het gehele bouwproces.

Met een volledig digitaal ontwerp-en productieproces kunnen de voordelen van ‘Mass-Production’ worden gecombineerd met ‘Mass-Customization’. Het maakt een computergestuurde frees niet uit of er 100 unieke of 100 dezelfde onderdelen worden geproduceerd. Deze enorme flexibiliteit maakt het bijvoorbeeld mogelijk een binnenwand perfect (akoestisch) te laten aansluiten op de bestaande situatie. Niet voor niets wordt een Nieuwe Industriële Revolutie voorspeld rondom dit soort digitale productiemethoden.

Fabrikoos producten & projecten

Naast het maken van designmeubilair, ontwerpt (samen met jou!) en produceert TheNewMakers ook modulaire woonmeubels, complete huizen en interieurelementen op maat. Circulair, custom en duurzaam. Zo heb jij met twee weken bijvoorbeeld een tafel in huis, die in maat en stijl volledig past bij jouw interieur ontwerp. Indien gewenst met custom made graveringen en bekleding met natuurlijk wolvilt, met behulp van de eigen lasermachine.

Wie zijn The New Makers?

Freek studeerde aan de TU Delft, Bouwkunde (architectuur). Tijdens zijn afstuderen werd hij begeleid door Pieter Stoutjesdijk. Pieter was al gestart met Fab Fac en Fabrikoos (een webshop voor gefreesde meubels). Freek sloot na zijn afstuderen aan. Een gouden combinatie blijkt, want de heren bundelden de krachten en ontwikkelden de ideeën verder uit. The New Makers is de overkoepelende naam voor alle ‘brands’. Bij The New Makers werken nu totaal zeven mensen. Allemaal met een TU-achtergrond.

Interesse in de mogelijkheden van The New Makers? Freek van Zeist (Shapes Orakel) vertelt jou er graag alles over. Natuurlijk kan je ook naar de website www.fabrikoos.nl.

Fabrikoos - The New Makers